Homestay untuk di sewa

HOMESTAY UNTUK DI SEWA

Rumah Tradisional " d'Waris Inap Desa " ini sedia untuk menerima tempahan. Aras Bawah lobby, ruang rehat, bilik tidur 1, ruang makan, bilik air dan tandas 2 unit. Aras 1, bilik tidur 2 & 3 dan ruang rehat. Kadar sewaan RM200 semalam, lain-lain keperluan mengikut permintaan. Untuk tempahan hubungi 019-5783147, 019-4358117, 05-6311126 atau email ke gajahmenta@gmail.com. Lokasi di Lot 3216, Kampong Bandar Lama, Kg. Gajah.

Tuesday, February 20, 2018

ZIONIST - BENARKAH MALAYSIA MEMBENCINYA?


Baru saja pada 22 Disember lalu, Najib Razak dan UMNO menganjurkan Himpunan Solidariti Palestine yang bukan saja untuk menunjukkan sokongan kepada perjuangan umat Islam di negara itu, tetapi juga bagi membantah cadangan Amerika Syarikat mahu menjadikan Baitulmaqdis sebagai ibu negara Israel.


Meskipun cadangan Amerika Syarikat itu masih tergantung dan belum menjadi kenyataan, tetapi penolakan kita kepada Israel seharusnya berkekalan sampai bila-bila.

Ini kerana, Israel yang memusuhi, menindas dan membunuh umat Islam di Palestine adalah musuh yang nyata bagi kita buat selama-lamanya.

Lebih daripada itu, negara kita juga tidak mempunyai sebarang hubungan diplomatik dengan Israel dan pergerakan rakyat kedua-dua negara tersekat dengan sendirinya.Namun, apa yang berlaku kini tentu saja memeranjatkan kita semua.

Dilaporkan sekumpulan diplomat Israel telah berkunjung ke Malaysia baru-baru ini, di sebalik Kuala Lumpur dan Tel Aviv tidak mempunyai sebarang hubungan diplomatik.

Jurucakap Kementerian Luar Israel, Immanuel Nahshon mengesahkan kehadiran itu dengan mengatakan para diplomat itu hadir untuk menyertai persidangan berkaitan penempatan manusia yang berlangsung selama seminggu di Kuala Lumpur.

Para diplomat Israel yang diketuai oleh David Roet, bekas Timbalan Duta Israel ke PBB itu juga dilaporkan turut mengadakan pertemuan dengan pegawai-pegawai dari Malaysia.

Menulis di laman Twitternya kemudian, Roet menyifatkan kunjungannya ke Malaysia sebagai pengalaman yang unik dan melahirkan harapan besar tentang hubungan kedua-dua negara di masa depan.

Apa sudah jadi dengan perkembangan terbaru ini?

Apakah Malaysia mahu berbaik-baik dan bakal mengiktiraf Israel pada masa depan?Tidakkah kehadiran diplomat Israel ini telah mengguris hati rakyat Palestine dan memberi erti penentangan kita kepada Israel bagaikan tidak bermakna lagi?

Dalam pada itu, jika kita masih ingat, Malaysia pernah menghalang kemasukan dua ahli sukan Israel ke negara ini untuk menyertai Kejohanan Layar Belia Sedunia dengan tidak mengeluarkan visa kepada mereka.

Adakah ahli sukan lebih berbahaya berbanding diplomat? (ShahbudinHusin 13/02/2018)

No comments:

Post a Comment


Jangan Lupa Berjuang Korbankan Masa Demi ISLAM TERCINTA