Homestay untuk di sewa

HOMESTAY UNTUK DI SEWA

Rumah Tradisional " d'Waris Inap Desa " ini sedia untuk menerima tempahan. Aras Bawah lobby, ruang rehat, bilik tidur 1, ruang makan, bilik air dan tandas 2 unit. Aras 1, bilik tidur 2 & 3 dan ruang rehat. Kadar sewaan RM200 semalam, lain-lain keperluan mengikut permintaan. Untuk tempahan hubungi 019-5783147, 019-4358117, 05-6311126 atau email ke gajahmenta@gmail.com. Lokasi di Lot 3216, Kampong Bandar Lama, Kg. Gajah.

Thursday, January 20, 2011

DEBAT - JANGAN TAK DEBAT

Isu debat - kaitan dengan ekonomi Malaysia antara pemimpin kerajaan dengan ketua pembangkang terus menjadi gimik politik negara. Debat ekonomi ini bertajuk:
19 billion untuk rakyat dan 54 bilion untuk kroni

terus meledakkan arena kepimpinan. DSN terus angkoh depan TV dan depan rakyat Felda, terus menuduh DSAI, DSAI pula dengan berani dan cukup yakin meneruskan cabaran untuk DSN turun ke gelanggan.

Kedua-dua pemimpin di apit oleh pakar ekonomi masing-masing, cuma kelebihan pada DSAI ialah beliau adalah bekas Menteri Kewangan negara selama 8 tahun dan DSN cuma baru 2 tahun menguruskan kewangan, ramai lagi pegawai kewangan di Putrajaya pernah bekerja dengan DSAI, apakah semua mereka tidak bersama dengan DSAI.

Rakyat kini jadi libang libu dengan tingkah laku kedua-dua pemimpin ini yang satu ketika dulu menjadi rakan karib dalam " Team Wawasan " kini berperang untuk menegakkan kebenaran.

Tapi kini era zaman DSN banyak agenda pembaziran, kecairan, ketirisan, salah guna kuasa, rasuah yang berlaku, lihat saja kepada Rosmah bagaimana beliau berjaya meletakan dirinya sebagai " wanita pertama " dengan cukup boros dalam perbelanjaan, kini 1Malaysia bising dengan lawatan beliau ke Dubai, menginap di hotel RM140k semalam. Apa DSN kini menyerahkan tugas PM kepada isterinya?

Perdana Menteri paling boros

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nazri Aziz pernah menyatakan bahawa pada tahun 2006, jumlah keseluruhan perbelanjaan JPM adalah RM4.3 bilion dan mencecah melebihi RM10.2 bilion pada tahun 2009. Pada tahun 2006 peruntukan untuk JPM hanyalah sebanyak RM4.3 bilion.

Pada tahun 2008, kos rombongan rasmi Perdana Menteri pada ketika itu, Tun Abdullah Badawi berjumlah RM5.5 juta tetapi apabila Najib mengambilalih jawatan Perdana Menteri pada 2009 dan 2010, jumlah kos melonjak tinggi iaitu RM6 juta dan RM10 juta pada tahun ini.

Rombongan rasmi Perdana Menteri dan timbalannya terpaksa menanggung kos perbelanjaan besar di London pada tahun 2008, dimana sebahagian besar kos tersebut adalah untuk membiayai Rosmah, di mana pada bulan Mei lalu beliau telah menghadiri Forum Wanita Antarabangsa di Washington dan New York," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Adalah duipercayai peruntukan Jabatan Perdana Menteri (JPM) untuk tahun 2011 kini dinaikkan dua kali ganda daripada peruntukan tahun 2010 - daripada RM10.2 bilion kepada RM18.14 bilion.

Bolehkah Perdana Menteri menjustifikasikan peningkatan sebanyak 422 peratus atau RM14 bilion dalam tempoh 5 tahun?.

Atau apakah ini satu lagi bukti Perdana Menteri menganggap duit rakyat sebagai kepunyaan emak bapaknya?


Dengan beberapa catatan tersebut kini DSN mula merasakan deman sejuk pada dirinya, walaupun deman tersebut untuk DSAI tapi sebenarnya yang deman ialah beliau sendiri.Najib ajak Rais dan Mahyuddin deman bersamanya dalam isu
depat ekonomi tajaan DSAI ini.

No comments:

Post a Comment


Jangan Lupa Berjuang Korbankan Masa Demi ISLAM TERCINTA