Homestay untuk di sewa

HOMESTAY UNTUK DI SEWA

Rumah Tradisional " d'Waris Inap Desa " ini sedia untuk menerima tempahan. Aras Bawah lobby, ruang rehat, bilik tidur 1, ruang makan, bilik air dan tandas 2 unit. Aras 1, bilik tidur 2 & 3 dan ruang rehat. Kadar sewaan RM200 semalam, lain-lain keperluan mengikut permintaan. Untuk tempahan hubungi 019-5783147, 019-4358117, 05-6311126 atau email ke gajahmenta@gmail.com. Lokasi di Lot 3216, Kampong Bandar Lama, Kg. Gajah.

Friday, March 25, 2011

UJIAN BERTALI ARUS UNTUK SAYA - YA ALLAH

PETANG ini Anwar Ibarahim telah membuat sidang akhbar khas menafikan watak yang terdapat dalam video lucah yang ditayangkan kepada beberapa wartawan di Carcossa Sri Negara hari ini secara percuma bukanlah dirinya. Beliau memberi beberapa bukti bagi menafikan watak itu adalah dirinya seperti mana yang cuba dikaitkan dengan pendedahan video berkenaan.


Menurut Anwar watak dalam video itu perut buncit. Beliau sambil ketawa lantas membuka menyelak jaket dan menunjuk perut untuk disaksi oleh wartawan.

Satu lagi bukti yang diberikan Anwar tarikh rakaman video itu dibuat pada 21 Februari sedangkan pada waktu itu beliau berada bersama isteri anak-anak dan cucunya. Waktu itu juga beliau sedang melayari twitter. Beliau ada menyimpan (save) twitter berkenaan sebagai bukti.

Anwar menyifatkan video berkenaan bermotif politik untuk memburuk-burukkannya dan memalukan keluarganya. Beliau tidak menolak video itu dikeluarkan untuk pilihan raya Sarawak. Sepanjang sidang akhbar itu Anwar kelihatan riang dan cerita dan tidak sedikit pun menunjukkan beliau gerun dengan pendedahan video berkenaan.

Dalam pada itu ada berbagai pendapat dan tafsiran mengenai pendedahan video berkenaan yang menjadi berita panas sepanjang hari ini. Setengah mengatakan video berkenaan sudah lama dirancangkan dan ia pernah hendak disebarkan semasa pilihan raya kecil Permatang Pauh. Bagaimana pun atas sebab-sebab tertentu dan pandangan dari pihak tertentu rancangan itu dibatalkan.

Sementara itu ada pihak mendakwa video itu 'diterbitkan' oleh para samseng dari Sarawak. Manakala Datuk T yang dimaksudkan yang menjadi produser (pengeluar) adalah berbangsa Melayu. Menurut seorang wartawan kanan dari sebuah portal orang ini (Datuk T) sering muncul dalam beberapa fanction Umno sebelum ini.

Anwar akan membuat laproran polis selepas beliau melihat video berkenaan sepenuhnya. Menurut Datuk T dia akan mengirimkan video berkenaan kepada Anwar dan Wan Azizah sekiranya Anwar tidak berundur dari politik. Soalnya kalau pendedahan itu bukan bermotif politik kenapa ianya dikenakan syarat itu. Jelas pendedahan itu untuk mengugut Anwar bersama isteri dan keluarganya. [ttdi.7:15 pm 21/03/11]

No comments:

Post a Comment


Jangan Lupa Berjuang Korbankan Masa Demi ISLAM TERCINTA