Homestay untuk di sewa

HOMESTAY UNTUK DI SEWA

Rumah Tradisional " d'Waris Inap Desa " ini sedia untuk menerima tempahan. Aras Bawah lobby, ruang rehat, bilik tidur 1, ruang makan, bilik air dan tandas 2 unit. Aras 1, bilik tidur 2 & 3 dan ruang rehat. Kadar sewaan RM200 semalam, lain-lain keperluan mengikut permintaan. Untuk tempahan hubungi 019-5783147, 019-4358117, 05-6311126 atau email ke gajahmenta@gmail.com. Lokasi di Lot 3216, Kampong Bandar Lama, Kg. Gajah.

Monday, January 22, 2018

PAS PAS PAS PRU14

Memberi undi kepada DAP pada pilihan raya adalah haram kepada umat Islam, itulah kenyataan tegas Presiden Pertubuhan Ahli Sunnah Wal Jamaah Malaysia (ASWAJA), Dr Zamihan Mat Zin al-Ghari.
Menurutnya umat Islam wajib menolak DAP yang secara terang-terangan menunjukkan sifat anti Islam dan mempunyai ideologi yang bertentangan dengan agama suci itu.
“Jelas DAP anti Islam, maka haram untuk umat Islam menyokong aspirasi perjuangan DAP, mengundi DAP bukan haram kering tapi haram basah. Hukumnya adalah haram jadah.
“Contoh dan buktinya mereka menolak hukum hakam Islam berkait dengan RUU 355 yang mungkin ada rangkuman tentang hudud, qisas dan takzir,” tegasnya.
Beliau berkata demikian pada program Sembang Watan yang disiarkan secara langsung menerusi Facebook, pada Sabtu.
Tambahnya lagi, sebagai sebuah NGO beliau tidak gentar dalam menegakkan syiar Islam dan tidak memihak kepada mana-mana parti tertentu.
“Orang DAP nak marah pada saya takpelah, saya tiada kepentingan pada UMNO, PAS, PKR, PAN atau DAP, kita NGO dan kita bersuara demi kebenaran mencari keredhaan Allah.
“Bukan kata orang bagi duit pada kita, syarikat-syarikat tertentu bayar pada kita, kita tidak ada hubungan yang baik dengan kerabat kerajaan langit tertentu pun.
“Haram mengundi, haram menyokong, haram membantu dan banyak benda yang haram itu kesimpulannya ialah haram jadah mengundi DAP,” tegasnya.
DAP yang merupakan serpihan Parti Tindakan Rakyat Singapura (PAP) itu adalah rakan gabungan Pakatan Harapan selain PKR, PPBM dan juga PAN dan telah mengumumkan untuk bertanding 37 kerusi parlimen pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) nanti.

1. HARAM hukumnya undi Pakatan Harapan atas sebab ada DAP. 

Seolah2 parti lebai tak pernah bersama Dap. Mungkin dia kata, dulu lain, sekarang lain, sepatutnya beliau kena huraikan kenapa dulu Dap itu HALAL buat lebai dan sekarang ini HARAM pula? Adakah dulu Dap sokong Hudud dan sekarang tidak? Beliau tak sebut pun sebab beliau bangang, maka beliau terus keluar hukum HARAM. Kepala bapak dia. Kalau HARAM sokong PH kerana adanya DAP, apa pula hukumnya Exco lebai berada dalam kerajaan Selangor yang terdapat di dalamnya juga Exco dan Wakil Rakyat DAP? Tidakkah itu bersubahat dan bersekongkol dgn DAP? Sokong pun tidak boleh, apatah lagi membentuk kerajaan bersama. Apakah kerana gaji Exco itu besar, maka lebai2 tak kisah mentekedarah duit HARAM?


 2. Kalau PH menang di Putrajaya, DAP tetap jadi ketua kerana walaupun Kerusi DAP kurang tetapi jumlah kesemuanya termasuk di Sabah dan Sarawak Dap akan menang. PPBM kalah semua. 


Menambahkan lagi bukti memang lebai ini bangang. Bukankah parti lebai sendiri kata partinya akan meletakkan calon2 bukan Melayu bertanding di Kerusi2 Dap dan yakin bahawa mampu tewaskan Dap? Sekarang ini, lebai kata kesemua Kerusi Dap pasti dimenangi oleh Dap. Mana satu betul? Beliau sebut, Dap akan dapat 54 Kerusi termasuk Sabah dan Sarawak yg Dap menang semua, sedangkan Kerusi PPBM hanya ada 52 Kerusi saja. Lebai ni kata jelas DAP lebih banyak Kerusi. Hebat lebai ni boleh tahu semua Kerusi DAP akan menang dan semua Kerusi PPBM akan kalah. 


Lebai ni lupa bahawa dlm PH ada parti Keadilan yang majoriti bertanding di 51 Kerusi Parlimen (tidak termasuk Sabah dan SWak) adalah Melayu Islam, dan Amanah walaupun hanya 27 Kerusi (Tidak termasuk di Sabah dan SWak) tetapi Amanah akan diwakili oleh calon Melayu Islam. PPBM meskipun hanya bertanding 52 Kerusi di Semenanjung, tetapi kesemua Kerusinya adalah calon Melayu Islam. 


Keadilan akan dapat lebih dari 51 Kerusi Parlimen, dan Amanah juga akan dapat lebih dari 27 Kerusi Parlimen apabila kedua2 parti ini bertanding di Sabah dan SWak. Maka, dalam PH nanti Kerusi2 Parlimen tetap dikuasai oleh Melayu Islam termasuk calon2 Melayu Islam dari DAP juga. Itu belum dikira Parti WARISAN yg walaupun tidak bersama PH, tetapi parti itu telah menyatakan sokongan kpd PH. Parti WARISAN yg diketuai oleh Shafie Apdal mempunyai ramai calon2 Melayu atau Bumiputera Islam juga. Yang ini lebai tak nampak sebab dia memang bodoh. 


Siapakah lebai bangang ini? 


Beliau adalah lebai yang menyatakan di P.Pinang tidak boleh Azan. Lebai kaki fitnah. Bila Dap ugut nak saman, terus telor kecut dalam jubah dan mohon maaf. Lebai ini juga dulu yg mengeluarkan hukum jika Kak Wan tidak sokong RUU Akta 355, Kak Wan akan masuk Jirat. Mana RUU Akta 355 sekarang? Kalau tak sokong RUU Akta 355 boleh masuk Jirat, apa pula hukumnya orang yg bawa usul RUU Akta 355 itu sendiri ponteng Parlimen, dan lebai2 dalam Parlimen jadi tikus berdiam diri apabila Speaker menangguhkan perbahasan RUU Akta 355 berkali2? Masuk Jirat ke atau dibakar terus? Lebai ini juga mengeluarkan hukum tidak salah memilih pemimpin yg zalim asalkan Islam. 


Ustaz Ridzwan Abu Bakar dari Amanah telah mencabar lebai bodoh ini berdebat dalam isu ini. Bagi aku, kalau inilah standard yang ada pada kepala hotak lebai ini, tak payah Ustaz Ridzwan, aku pun boleh berdepan dengan beliau walaupun dia lebih baik bacaan Al Fatihahnya dari aku. Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap

Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap

No comments:

Post a Comment


Jangan Lupa Berjuang Korbankan Masa Demi ISLAM TERCINTA