Homestay untuk di sewa

HOMESTAY UNTUK DI SEWA

Rumah Tradisional " d'Waris Inap Desa " ini sedia untuk menerima tempahan. Aras Bawah lobby, ruang rehat, bilik tidur 1, ruang makan, bilik air dan tandas 2 unit. Aras 1, bilik tidur 2 & 3 dan ruang rehat. Kadar sewaan RM200 semalam, lain-lain keperluan mengikut permintaan. Untuk tempahan hubungi 019-5783147, 019-4358117, 05-6311126 atau email ke gajahmenta@gmail.com. Lokasi di Lot 3216, Kampong Bandar Lama, Kg. Gajah.

Friday, July 14, 2017

Dr ZUHDI - MAHFUZ - AKAN BERDEBAT


Mahfuz Omar
Enggan menyahut cabaran pengarah Pusat Penyelidikan Pas (PPP) Dr Mohd Zuhdi Marzuki untuk berdebat, ahli parlimen Pokok Sena Datuk Mahfuz Omar sebaliknya menyifatkan cabaran Dr Zuhdi itu sebagai 'memalukan Pas' kerana belum berlaku dalam mana-mana parti politik, seorang pemimpin kanan parti mengajak ahli biasanya untuk berdebat.
Ketika dihubungi Malaysia Dateline, Mahfuz melahirkan perasaan terkejut dengan cabaran debat Dr Zuhdi berdasarkan kedudukannya sebagai ahli jawatankuasa Pas Pusat.
"Belum pernah terjadi pemimpin parti mencabar ahli biasa berdebat. Saya tiada apa-apa jawatan dalam parti," kata Mahfuz yang juga bekas naib presiden Pas.
Dalam pemilihan parti baru-baru ini, Mahfuz tidak mempertahankan jawatannya sebagai Yang Dipertua Pas Pokok Sena dan tidak dilantik ke sebarang jawatan oleh Pas negeri dan pusat.
Mahfuz menyifatkan tindakan Dr Zuhdi itu sebagai memalukan Pas dan yakin ia dibuat atas kapasiti individu tanpa pengetahuan ahli-ahli lembaga pengarah PPP.
Menurutnya, sebagai pengarah sebuah agensi penyelidikan dalam Pas, Dr Zuhdi tdak sepatutnya melakukan tindakan yang menjejaskan imej parti.
Malah cabaran debat Dr Zuhdi, katanya mengesahkan persepsi umum bahawa perbezaan pendapat dalam Pas tidak diraikan malah ahli parti hanya perlu mengikut apa juga yang diputuskan pemimpin.
"Persepsi luar ini nampaknya dikukuhkan dengan tindakan Zuhdi," katanya.
Beliau menambah, Dr Zuhdi sepatutnya menumpukan tugas di bidang penyelidikan dan membentangkan hasil penyelidikan kepada pemimpin parti bagi manfaat parti.
Mahfuz turut menjawab sindiran Dr Zuhdi bahawa teguran beliau kerana 'sayangkan parti' dan mempersoalkan adakah ahli yang mengikut arahan secara membuta tuli dianggap sebagai 'sayangkan parti'.
"Saya bukan lakukan serangan terhadap parti seperti didakwa tetapi hanya berikan pendapat yang berbeza agar pemimpin Pas buat perubahan (kepada yang lebih baik)," katanya.
Semalam Dr Zuhdi mencabar Mahfuz yang juga bekas ketua pemuda Pas Pusat untuk berdebat.
Langkah ini kata Zuhdi penting bagi menjernihkan 'kecelaruan' Mahfuz jika benar bekas ketua pemuda Pas itu masih sayangkan parti.
Malah Dr Zuhdi yang menyokong kuat idea perpaduan Pas-Umno melihat ahli parlimen Pas itu semakin galak menjadi 'jurucakap' Pan (Amanah) dan DAP dengan mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang mempertikaikan keputusan pucuk pimpinan Pas.
"Beliau mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang berselindung di bawah nada 'masih sayang kepada Pas' sedangkan tindakannya jelas untuk menyerang Pas. Dengan serangan-serangan tersebut, beliau sebagai MP Pas diyakini tidak lagi akan membawa mesej parti," tegas Dr Zuhdi.
 MALAYSIA DATELINE

No comments:

Post a Comment


Jangan Lupa Berjuang Korbankan Masa Demi ISLAM TERCINTA