Homestay untuk di sewa

HOMESTAY UNTUK DI SEWA

Rumah Tradisional " d'Waris Inap Desa " ini sedia untuk menerima tempahan. Aras Bawah lobby, ruang rehat, bilik tidur 1, ruang makan, bilik air dan tandas 2 unit. Aras 1, bilik tidur 2 & 3 dan ruang rehat. Kadar sewaan RM200 semalam, lain-lain keperluan mengikut permintaan. Untuk tempahan hubungi 019-5783147, 019-4358117, 05-6311126 atau email ke gajahmenta@gmail.com. Lokasi di Lot 3216, Kampong Bandar Lama, Kg. Gajah.

Sunday, January 1, 2017

IPOH DI CEROBOHI....

IPOH:Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) menafikan dakwaan tindakan memberi kebenaran kepada sekumpulan remaja untuk memanjat papan tanda ‘IPOH’ di sini.
Datuk Bandar Ipoh, Datuk Zamri Man menegaskan, pihaknya tidak pernah memberi kebenaran kepada mana-mana pihak memanjat papan tanda itu kerana ianya aktiviti yang membahayakan nyawa.
“Struktur yang didirikan itu bukan didirikan untuk menampung beban tambahan seperti berat individu-individu tersebut dan sekiranya selepas ini berlaku sebarang insiden yg melibatkan perkataan ‘IPOH’ tersebut tumbang dan menimpa pengguna-pengguna jalanraya.
“Pihak MBI ingin menegaskan bahawa ianya berkemungkinan besar berpunca daripada pencerobohan yang dilakukan oleh individu-individu yang tidak bertanggungjawab ini,”katanya dalam satu kenyataan, hari ini.
Terdahulu, viral di media sosial beberapa keping gambar sekumpulan remaja yang memanjat dan bergambar di papan tanda ‘IPOH’ di Jalan Kuala Kangsar di sini.
Seorang gadis yang memuatnaik gambar tersebut di laman Instagramnya mendakwa, beliau turut menerima keizinan daripada pihak MBI untuk memanjat papan tanda itu.
Susulan itu, Zamri berkata, MBI akan menjalankan siasatan terhadap sekumpulan remaja tersebut dan akan membuat laporan polis bagi membolehkan tindakan keras dikenakan terhadap individu-individu berkenaan.
“Mereka ini boleh dikenakan tindakan di bawah Undang-Undang Kecil Vandalisme yang mana hukumannya adalah denda atau penjara atau kedua-duanya sekali,”katanya.

No comments:

Post a Comment


Jangan Lupa Berjuang Korbankan Masa Demi ISLAM TERCINTA