Homestay untuk di sewa

HOMESTAY UNTUK DI SEWA

Rumah Tradisional " d'Waris Inap Desa " ini sedia untuk menerima tempahan. Aras Bawah lobby, ruang rehat, bilik tidur 1, ruang makan, bilik air dan tandas 2 unit. Aras 1, bilik tidur 2 & 3 dan ruang rehat. Kadar sewaan RM200 semalam, lain-lain keperluan mengikut permintaan. Untuk tempahan hubungi 019-5783147, 019-4358117, 05-6311126 atau email ke gajahmenta@gmail.com. Lokasi di Lot 3216, Kampong Bandar Lama, Kg. Gajah.

Friday, July 1, 2016

BANGLO ; APA KAITAN PEGAWAI SPRM


KUALA LUMPUR: Jabatan Peguam Negara hari ini mengembalikan kertas siasatan berkaitan kes yang melibatkan penjualan banglo Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Menurut satu kenyataan dikeluarkan Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali, tindakan itu diambil setelah jabatan tersebut meneliti dan mengkaji kertas siasatan itu yang diterima pada 26 Mei lalu.

"Setelah meneliti keseluruhan keterangan di dalam kertas siasatan tersebut, jabatan ini telah mendapati bahawa terdapat beberapa tindakan yang perlu disiasat lanjut bagi melengkapkan siasatan kes ini.

"Oleh itu, jabatan ini telah pada hari ini mengembalikan kertas siasatan tersebut untuk membolehkan pihak SPRM melaksanakan siasatan lanjut bagi melengkapkan siasatan," kata Mohamed Apandi.

Beliau juga berkata, Jabatan Peguam Negara juga telah mengarahkan agar kertas siasatan tersebut dikembalikan dalam masa terdekat.

Pembelian banglo itu oleh Lim, yang juga Setiausaha Agung DAP, menimbulkan kontroversi susulan pendedahan dibuat Ahli Parlimen Tasek Gelugor Datuk Shabudin Yahaya di Dewan Rakyat.

Banglo yang terletak di No. 25, Jalan Pinhorn, Pulau Pinang itu didakwa dibeli pada harga lebih rendah dari pasaran iaitu RM2.8 juta.

Pembelian itu juga didakwa berkaitan dengan penjualan tanah kerajaan negeri di Taman Manggis yang pada asalnya dikhususkan untuk projek perumahan rakyat miskin di negeri itu. Astro Awani (6/6/16)


No comments:

Post a Comment


Jangan Lupa Berjuang Korbankan Masa Demi ISLAM TERCINTA