Homestay untuk di sewa

HOMESTAY UNTUK DI SEWA

Rumah Tradisional " d'Waris Inap Desa " ini sedia untuk menerima tempahan. Aras Bawah lobby, ruang rehat, bilik tidur 1, ruang makan, bilik air dan tandas 2 unit. Aras 1, bilik tidur 2 & 3 dan ruang rehat. Kadar sewaan RM200 semalam, lain-lain keperluan mengikut permintaan. Untuk tempahan hubungi 019-5783147, 019-4358117, 05-6311126 atau email ke gajahmenta@gmail.com. Lokasi di Lot 3216, Kampong Bandar Lama, Kg. Gajah.

Tuesday, June 28, 2016

POLITIK IS AN ART OF POSSIBLE....

NASIB DAP APABILA LAHIR DALAM POLITIK DI MALAYSIAPada tahun 1978, bila Kjaan Pas di Kelantan dirampas secara zalim dan tidak demokrasi, sebuah parti yg dikatakan "kafir Harbi" iaitu DAP adalah satu2nya parti yg membela Pas waktu itu. Ini diakui sendiri oleh Hadi Awang, Presiden Pas.  

Begitu juga, sewaktu peristiwa Memali yg mengorbankan Syuhadak Us Ibrahim Libya dan para pengikutnya, di Parlimen waktu itu parti "Kafir Harbi' iaitu DAP ini lantang mendesak kerajaan zalim Umno/Bn untuk melakukan Suruhanjaya Diraja Bebas dan pembentangan kertas putih bagi menyiasat tragedi yg berlaku.  

Apabila wang royalti petroleum dirampas dari Kjaan Tganu sebaik saja Pas mengambil alih kjaan Tganu, sekali lagi lantang DAP parti 'Kafir Harbi" ini mengecam tindakan zalim kerajaan Umno/Bn ke atas Kjaan Tganu di bawah Pas. 

Di waktu seorang anak gadis Melayu Islam di bawah umur di Melaka dirogol sehingga melahirkan anak oleh seorang pemimpin politik, bangkit Lim Guan Eng, salah seorang pimpinan DAP "kafir harbi' ini membela nasib anak gadis Melayu Islam tersebut sehinggakan Guan Eng rela dipenjarakan. Sila rujuk beritanya  di sini  

Kita juga masih ingat, seorang gadis Melayu Islam yg berfurdah dibuang kerja kerana enggan menanggalkan furdahnya, bangkit Karpal Singh seorang peguam dan pimpinan utama dari DAP parti 'kafir harbi' ini membela nasib Muslimah tersebut.  

Di Parlimen, suatu ketika, diwaktu kerajaan Umno/Bn ingin mengadakan judi bolasepak Piala Dunia, DAP sebuah parti 'kafir harbi' sebulat suara bangun di Parlimen menentang cadangan kerajaan diwaktu itu. 

 Sesungguhnya, DAP memiliki banyak sejarahnya. Pernah digelar pemimpinnya sebagai mengikut cara "Omar Abdul Aziz' sehinggalah pernah digelar juga "kafir harbi". Semua gelaran itu bergantung kpd kepentingan kita untuk menunjukkan DAP itu baik atau buruk. DAP baik ketika mereka menguntungkan kita dan DAP buruk ketika kita tidak beruntung.  


Nasib kamulah DAP ... lahir dalam politik di Malaysia. ~ Wfauzdin Ns

No comments:

Post a Comment


Jangan Lupa Berjuang Korbankan Masa Demi ISLAM TERCINTA