Homestay untuk di sewa

HOMESTAY UNTUK DI SEWA

Rumah Tradisional " d'Waris Inap Desa " ini sedia untuk menerima tempahan. Aras Bawah lobby, ruang rehat, bilik tidur 1, ruang makan, bilik air dan tandas 2 unit. Aras 1, bilik tidur 2 & 3 dan ruang rehat. Kadar sewaan RM200 semalam, lain-lain keperluan mengikut permintaan. Untuk tempahan hubungi 019-5783147, 019-4358117, 05-6311126 atau email ke gajahmenta@gmail.com. Lokasi di Lot 3216, Kampong Bandar Lama, Kg. Gajah.

Monday, April 17, 2017

UMNO - PAS MAMPU BERSAMANYA......

HADI KEMPEN RAKYAT UNDI UMNO

Presiden PAS dalam wawancaranya itu menyatakan, *_“Kuasa politik orang Melayu ada pada PAS dan Umno. Jika mana-mana parti nak tadbir Malaysia, pilih PAS dan Umno. Kita terbuka kepada mana-mana parti nak bersama dengan PAS, syaratnya terima Islam.”_*
detikdaily. 1. Selepas semakin mesra dgn Umno, kelmarin, secara jelas, Hadi berkempen untuk Umno. Pilih Pas atau Umno, kata Hadi. Kalimah atau, meletakkan Umno dan Pas pada suatu situasi samarata dari sudut layak utk diundi oleh rakyat.

2. Ketika PH bertungkus-lumus mengajak rakyat menolak Umno, Hadi merestui Umno utk dipilih. Nampaknya pendedahan Rafizi bahawa Pas menerima dedak Umno melalui Nasharudin semakin terbukti. Untuk apa Hadi buat begitu, kalau bukan utk membalas jasa Umno dan Najib kpd pemimpin Pas?


3. Rakyat semakin nampak, kebelakangan ini Hadi tidak lagi mengkritik Najib dan Umno. Apabila dia mengajak rakyat utk memilih Umno jika tak mahu memilih Pas, maknanya dia mahu Umno menang. Ini juga bermakna, Pas masuk pilihanraya bukan untuk menang, tetapi utk mengganggu PH. Pas cuma pengacau kemaraan PH.

4. Ketika kepercayaan orang Melayu kepada Umno sudah terhakis, Hadi mengajak rakyat memilih Umno. Pelikkan? Orang Umno sendiri keluar Umno, Hadi pula ajak orang ramai pilih Umno atas alasan kepentingan Melayu. Hadi sudah jadi pejuang Melayu pula? Bukankah perjuangan Umno suatu masa dulu adalah asabiah Melayu, kini bukan lagi?

5. Semakin hari, kompas politik pemimpin Pas semakin gelong. Mereka bukan lagi fokus utk tumbangkan Umno/BN. Betullah kata Tun, dedak jika masuk mata boleh buta dan jika masuk telinga boleh pekak. Kini dedak Umno sudah membutakan mata pemimpin Pas dan memekakkan telinga mereka terhadap kefasadan Umno.

6. Kasihan ahli Pas di peringkat cawangan yg terus diperkudakan oleh pemimpin mereka. Ketika mereka berjaga malam utk teruskan "perjuangan Islam" versi Pas, pemimpin mereka bersenang-lenang dgn ulitan kemesraan dan kemewahan anugerah pemimpin Umno. Ketika mereka nak "lawan Umno" pemimpin mereka ajak orang ramai memilih Umno.

7. Orang Pas wajar menilai kembali perjuangan Pas kini. Tidak salah mereka tinggalkan Pas kerana pemimpin Pas kini bukan meneruskan perjuangan pemimpin terdahulu. Kini Pas sudah jadi sekutu Umno.

Ustaz Zolkarnain Abidin Al Hafiz
Pengarah Syariah AMANAH Nasional

No comments:

Post a Comment


Jangan Lupa Berjuang Korbankan Masa Demi ISLAM TERCINTA